VERRIJK ELK GERECHT

VERRIJK ELK GERECHT

met de puurheid van Bertolli olijfolie

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder. Neem een rauwe tomaat, of een eenvoudige aardappel. Ze kunnen even heerlijk zijn als het meest luxe gerecht. Het zijn wonderen van de natuur, geboren uit de grond. Eerlijk en onaangetast. Wie beschikt over ingrediënten van pure kwaliteit, hoeft niet veel te doen om ze te laten sprankelen. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Bertolli olijfolie van dezelfde puurheid.

Rucolasalade met granaatappel-vinaigrette en noten

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 200 ml Bertolli Extra Vierge olijfolie
  • 50 ml Bertolli Balsamicoazijn
  • 1 Granaatappel
  • 60 g Pijnboompitten
  • 60 g Walnoten
  • Kerstomaatjes
  • Zout
  • Rucola

Bereiding

  • Giet de balsamicoazijn en de olijfolie in een kom en mix.
  • Karamelliseer ondertussen de kerstomaatjes ongeveer 5minuten in Bertolli Extra Vierge olijfolie.
  • Hak de walnoten fijn. Meng alle ingrediënten in de kom met een garde.
  • Leg boven op de vinaigrette rucola sla en mix dit samen. Voeg de tomaten als laatste toe aan de salade.

Biet hummus

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 g kikkererwten, gekookt
  • 3 bieten, gekookt
  • 30 g sesamzaad pasta (sesamzaad gepureerd met olie) of tahin
  • Bertolli Extra Vierge olijfolie
  • Zout

Bereiding

  • Schil de bieten, voeg zout en Bertolli Extra Vierge olijfolie toe.
  • Bak ze 10 minuten op 190 ° C.
  • Pureer alle ingrediënten samen tot een gelijkmatige pasta.

Grapefruit Ceviche

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g Zeebrasem (halfvette vis), schoongemaakt
  • 1 Bosje koriander
  • 1 Grapefruit
  • 4 Limoenen
  • 30 ml Bertolli Extra Vierge olijfolie
  • 1 Rode ui
  • Zout
  • Tijgermelk (dezelfde ingrediënten vermengd met visbouillon)

Bereiding

  • Voor de ceviche: Ontgraat de filets goed en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Zet ze opzij.
  • Gebruik de visgraten om een visbouillon te maken door ze 10 minuten te koken.
  • Zeef de bouillon en zet hem opzij voor de tijgermelk.
  • Snijd de helft van de ui in dunne ringen en zet deze opzij om ze bij de ceviche op te dienen.
  • Voor de tijgermelk: Meng in een blender het sap van de limoenen en de grapefruit, de rest van de ui en de helft van de korianderblaadjes (zonder steeltjes).
  • Blend samen met de gezeefde bouillon. Mix de vis door de ceviche en voeg zout naar smaak toe.

Carpaccio van champignons met gegratineerde roomspinazie

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 g Champignons
  • Bertolli Extra Vierge olijfolie
  • Zout

Voor de roomspinazie

  • 500 g Spinazie
  • 100 g Room
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Voeg zout toe en zet opzij in een bakplaat totdat de spinazie met room klaar is.
  • Voor de spinazie met room: Kook de spinazie 2 minuten, zeef de spinazie zo droog mogelijk.
  • Doe de room en de spinazie in een blender en pureer deze met peper en zout.
  • Verdeel de spinazie puree over de champignons en garneer met Parmezaanse kaas.
  • Plaats de bakplaat in de oven en gril het 5 minuten op 200º C.