Echte kaas in ’n nieuw jasje

Echte kaas in ’n nieuw jasje

Beemster kaas vanaf nu vegetarisch

Echte kaas komt uit de Beemster. Al meer dan 100 jaar zorgen de Beemster kaasmeesters voor de meest smaakvolle kaas van de allerbeste kwaliteit. Met onze eigen melkveehouders en hun koeien werken we aan de lekkerste kaas van Nederland. Ambachtelijk gemaakt, met respect voor de koeien, de boeren en het milieu. En Beemster kaas is vanaf nu vegetarisch!

Gemaakt van echte weidemelk

Beemster kaas wordt gemaakt met echte Weidemelk: de koeien van onze boeren staan zo veel mogelijk buiten, meestal meer dan 180 dagen per jaar en gemiddeld 10 uur per dag! Daar houden koeien van. En ze eten een natuurlijk, GMO-vrij, rantsoen. Dus, geen genetisch gemodificeerde voeding voor onze koeien. Hun voer wordt grotendeels door de boer zelf verbouwd en bestaat uit veel vers, eiwitrijk gras. Belangrijk, want alles wat een koe eet, komt terug in de melk, en daarmee terug in de kaas. Zo krijgen we 100% verse Noord-Hollandse Weidemelk! Maar ook als onze koeien binnen staan hebben ze niks te klagen. In de stal zijn er massageborstels en hebben ze allemaal een eigen ligbed.

Ambachtelijke kaas, uit de Beemster

Van verse melk die onze koeien geven, maken we de lekkerste kaas. Dat doen we in de Beemster Polder, midden tussen de koeien, want daar staat onze kaasmakerij. Onze kaasmakers bereiden de kazen op ambachtelijke wijze. Zo roeren zij bijvoorbeeld de wrongel met de hand. Dat kost meer tijd, maar zorgt wel voor de beste smaak en smedigheid. Bij Beemster bereiden we de kazen volgens een geheim recept, maar wij kunnen jullie wel verklappen dat deze kaas nitraat-vrij is en dat we vegetarisch stremsel gebruiken. Maar dat wist je al.

Duurzame kaas, uit de Beemster

Beemster kaas was in 2020 opnieuw het meest duurzame kaasmerk in Nederland! Een mooie beloning voor onze inspanningen want er wordt dagelijks hard gewerkt om steeds duurzamer te worden: van grasspriet tot kaas beheren wij de gehele keten. Dat betekent dat we in elk stapje van het kaasmaken kiezen voor de meest duurzame en natuurlijke methodes. Onze kaas wordt volledig klimaatneutraal gemaakt. Zo maken we gebruik van slimme technieken voor energiebesparing en gebruiken we groene energie uit hernieuwbare bronnen.

Kortom, echte kaas komt uit… Enfin nu weet je het wel.

Vegetarische kaas, wat is dat?

Ja, je leest het goed: vegetarische kaas. Want om van melk kaas te maken, moet de melk gestremd worden en daar wordt meestal dierlijk stremsel voor gebruikt. Maar niet voor onze kaas. Plantaardig stremsel levert vegetarische kaas op, en een goed gevoel. En de smaak, die is uiteraard hetzelfde gebleven. Je herkent onze vegetarische kaas aan het V-Label keurmerk, het kwaliteitskeurmerk voor vegan en vegetarische producten.