Nieuw: Duvel 6.66%

Nieuw: Duvel 6.66%

Hemels zacht van smaak, verfrissend en fruitig

Duvel 6,66% is, na een succesvolle introductie vorig jaar in de horeca, nu ook verkrijgbaar in de retail. Met Duvel 6,66% komt er een iconisch nieuwe blond bij; een toegankelijk bier met de typische Duvel punch. De smaak is zacht, aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van zes verfijnde hopsoorten. En met een alcoholpercentage van 6,66% is dit mooie Belgische bier lekker doordrinkbaar. Een smaakvolle uitbreiding voor de speciaalbierliefhebber.

666 redenen

De klassieke Duvel is al jaren één van de meest gekende speciaalbieren in Nederland en nummer 1 in omzetrotatie binnen deze categorie. Ter ere van het 150 jaar jubileum besloot de Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat deze mijlpaal te vieren met de toevoeging van een nieuwe Duvel. CEO Michel Moortgat over Duvel 6,66%: “Op onze jubileumviering wilden we proosten met een toegankelijk, maar ook volmondig blond. Een 100% Duvel, gebrouwen met de beste ingrediënten en met de karakteristieke hergisting op fles. Een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken en dat is gelukt!”.

Een Duvelse combinatie

Het zonnig, warmgeel design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze nieuwste in een lange rij Belgische bieren is zacht, vol van smaak en heerlijk doordrinkbaar. Brouwmeester Sam de Belder vertelt: “De basis van deze nieuwe Duvel wordt gevormd door onze lange brouwervaring met aromatische hoppen en het succesvolle IJ Van De Duvel, de samenwerking met Brouwerij ’t IJ van vorig jaar. We hebben onze unieke Duvelgist gecombineerd met een blend van drie expressieve moutsoorten en daarmee een zacht en toegankelijk bier gecreëerd. Doordat we het niet volledig filteren, heeft het een lichte, natuurlijke troebel.”

Tasting notes

  • Stijl: Belgian Blond Ale, met hergisting op fles
  • Alc.%: 6,66%
  • Kleur: Een blond bier met een mooie, natuurlijke troebel
  • Aroma: Aromatisch bier met een volmondig zachte afdronk. Levendige en fruitige aroma’s dankzij het gebruik van sinaasappelschil en dry-hopping.
  • Perfect serve Koel (5°C) in een iconisch Duvel glas

Verkrijgbaarheid
Duvel 6,66 is in slijterijen en supermarkten verkrijgbaar in een 4-pack. In de horeca van de tap en in fles.

Over Duvel Moortgat

De geschiedenis van Duvel Moortgat begon in 1871. Jan-Léonard Moortgat, zélf telg uit een brouwersfamilie, sticht samen met zijn vrouw Maria De Block een brouwerij. De biertraditie van zijn familie gaat terug tot in de 17e eeuw en met deze kennis en ervaring weet hij brouwerij Moortgat na een paar moeilijke eerste jaren tot een succes te maken. Onder leiding van de vierde generatie Moortgats groeit de brouwerij uit tot een internationaal begrip met Duvel als iconisch vlaggenschip. De focus op kwaliteit en de oprechte passie voor bier levert het familiebedrijf onder meer de Family Business Award of Excellence op. Zie voor meer informatie ook www.duvel.com.