Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Het basisrecept en zomerse variaties

Tiramisu met aardbeien is de perfecte zomerse variant van de klassieke tiramisu. Combineer aardbeien met romige mascarpone, luchtige slagroom en een vleugje vanille voor een onweerstaanbaar en makkelijk nagerecht. Je kunt er oneindig mee variëren. Voeg een scheutje limoncello toe of aromatische basilicum voor een verrassende twist. Ontdek hier hoe je de beste aardbeientiramisu maakt en welke andere zomerse tiramisuvariaties je kunt maken met zomerfruit.

Zomerse tiramisu variaties

Op zoek naar meer zomerse versies van de klassieke tiramisu? Wat dacht je van citroen-limoncello tiramisu? Laat voor een alcoholvrije variant de limoncello gewoon weg. Of maak tiramisu met verse frambozen. Daar kun je ook een feestelijke taart van maken trouwens! Perzik en bitterkoekjes zijn een klassieke Italiaanse combi en heerlijk in tiramisu. Ook heerlijk: passievrucht en amaretti voor een exotische twist. Deze tiramisu’s zijn heel simpel te maken en perfect voor een buffet of als afsluiter van een feestelijk diner.

Variaties op aardbeientiramisu

Het geheim van de perfecte aardbeientiramisu zit in de kwaliteit van de ingrediënten. Verse, rijpe aardbeien zijn een must voor de beste smaak. En heb geduld. Laat tiramisu een paar uur of een nacht in de koelkast staan, daar wordt ie nog lekkerder van! Variaties? Marineer de aardbeien in sinaasappellikeur of voeg limoncello toe aan de mascarponeroom. Maak een lichtere versie met magere yoghurt. Probeer aardbeientiramisu met basilicum en sinaasappel voor een verrassende twist. Vervang lange vingers door cake, digestive biscuits of bitterkoekjes. Wat je maar lekker vindt!