• Schonde borstel

  Wanneer mijn oxipoeder vlekverwijderaar bijna op is, meng ik het laatste poeder in de bus met heet water en zet daar de toiletborstel een nachtje in. Daarna is de borstel weer prachtig schoon!

  Lees meer
 • Droge bakvorm

  Na het bakken van een taart zette ik mijn afgewassen bakvormen altijd op de verwarming. Ze roesten namelijk erg snel en het is lastig om ze af te drogen. Toen mijn radiator in de keuken werd vervangen door vloerverwarming kwam ik op het volgende idee. Voortaan was ik mijn bakblik direct af en zet het terug in de nog warme oven. Zo drogen de blikken goed op en staan ze gelijk niet meer in de weg.

  Lees meer
 • Blikopener

  Tussen de tandwieltjes van een blikopener hoopt zich na verloop van tijd heel wat vuil op. Draai een stuk keukenpapier door de blikopener en de tandwieltjes zijn in een handomdraai weer schoon.

  Lees meer
 • Fris ruiken T-Shirt

  Bepaalde (meestal katoenen) shirts hebben soms een zweetgeur die na het wassen blijft ‘hangen’. Weggooien is zonde, dus zet ze eens een nachtje in een emmer water met azijn (ca. 300-500 ml). Daarna wassen zoals je gewend bent en weg is de geur.

  Lees meer
 • Ouderwets goede tip

  Mijn kleindochter kende het niet: groene zeep. Daarom mijn tip voor jongelui: wrijf vlekken even in met groene zeep, uitspoelen en indien nodig herhalen. Daarna gewoon met de was mee laten draaien.

  Lees meer