Streekrecept: Texel

Streekrecept: Texel

Van de stad Utrecht verhuizen naar Texel lijkt een hele stap. Maar toen Dries de Winter (38) en zijn vrouw vijf jaar geleden de kans kregen om een guesthouse op het eiland over te nemen, twijfelden ze geen moment. “ Onze zoons hebben hier een geweldig, vrij leven. En de stad missen we niet, want we hebben hier alles.”

“Het leven op Texel is natuurlijk wel anders dan in de grote stad”, vertelt Dries. “Je hebt veel meer echt contact met de mensen om je heen. Texelaars zijn heel open en we voelden ons al snel helemaal opgenomen in de gemeenschap. Ook de school van de jongens is geweldig. Doordat de klassen veel kleiner zijn dan in Utrecht, krijgen ze meer persoonlijke aandacht.”

Vooral in het voorjaar en de zomer is het hard werken in guesthouse ‘Bij het Strand’. Dries: “Maar ik probeer wel elke dag even met de honden naar het strand te gaan. We genieten ontzettend van het buitenleven. En natuurlijk van al het lekkers dat van het eiland komt! Zoals lamsvlees van lammeren die in zilte lucht hebben gelopen – beter vlees vind je nergens. Maar ook vis is aan de kust veel verser en smaakvoller dan in de stad. Ik laat mijn gasten dan ook graag het verschil proeven. En ook bij het ontbijt serveren we natuurlijk Texelse producten, zoals vlees, kaas en aardbeienjam.”

—————————————————————-

Jouw recept hier?
Vind jij het leuk om mee te doen aan deze rubriek? Ben jij of ken jij iemand die zo’n streekrecept heeft en er mooi over kan vertellen? Stuur dan een brief of e-mail met wat achtergrondinformatie naar onderstaand adres.

Boodschappen Streekrecept
Postbus 472
7000 AL Doetinchem
boodschappen@mcp.nl
o.v.v. Streekrecept

Klik hier om deze editie te bekijken op ISSUU.com