Streekrecept: Noord-Brabant

Streekrecept: Noord-Brabant

Toen Jeroen van Riet (42) in een andere provincie dan zijn geboortegrond Noord-Brabant ging wonen, verbaasde hij zich erover dat worstenbroodjes hier niet bekend waren. “Voor mij was het worstenbroodje iets vanzelfsprekends!”

Het is in Noord-Brabant een traditie om in elk geval met kerst na de nachtmis worstenbroodjes te eten. Maar ook de rest van het jaar horen ze erbij, vertelt Jeroen. “Wij aten ze in elk geval het hele jaar door, misschien wel wekelijks. Als tussendoortje of bij de lunch, van de bakker of van de supermarkt. Heerlijk!” Ook Jeroen’s vriendin Iris de Koning (41), geboren in Eindhoven, is opgegroeid met worstenbroodjes en vindt ze erg lekker. Jeroen: “Maar we eten ze niet meer zo vaak als vroeger, want op onze leeftijd moet je toch wat meer op je lijn letten. Zo af en toe kopen we ze wel eens, ook omdat onze kinderen Lola van zes en Pijke van twee er gek op zijn.”

Samen genieten
Aan zelf maken had het gezin zich nog niet gewaagd, maar ze vinden het erg leuk om nu een goed recept te hebben en daarmee aan de slag te gaan. Jeroen: “Dit is echt een leuke activiteit voor de kinderen. Worstenbroodjes zijn natuurlijk niet zo gezond, maar we eten normaal gesproken bijvoorbeeld veel fruit en dan mag je tussendoor best eens samen van zo’n Brabantse specialiteit genieten!”

—————————————————————-

Meedoen?
Vind jij het leuk om mee te doen aan deze rubriek? Ben jij of ken jij iemand die zo’n ouderwets streekrecept heeft en er mooi over kan vertellen? Stuur dan een brief of e-mail met wat achtergrondinformatie naar onderstaand adres.

Boodschappen Streekrecept
Postbus 472
7000 AL Doetinchem
boodschappen@mcp.nl
o.v.v. Streekrecept

Klik hier om deze editie te bekijken op ISSUU.com