Visbrochette met wilde rijst

Visbrochette met wilde rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Editie: Nummer 2 uit 2011

Bereidingstijd:ca. 25 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 44g
koolhydraten 85g
vet 18g
kcal 680
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 600 g witvis (kabeljauw, koolvis, tilapia)
  • 2 eetl. citroensap
  • 300 g winterwortel, geschrapt en in stukken van 3 cm.
  • 150 g peultjes
  • ca. 12 plakken rauwe ham
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 pak wilde rijst
  • maïs voor garnering
  • 4 lange spiesen

Bereiden:

Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Wikkel ieder visblokje in rauwe ham. Rijg de visblokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de visbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.

Tips:

Serveer er salsa verde bij en meng daarvoor 1 teentje geperste knoflook, 3 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel), 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie.

Wijnadvies:

Wie van Sauvignon Blanc houdt neemt Sea Breeze. Maar ook met Chardonnay smaken deze spiesjes prima. Denk aan Monastier, Gamma of Montalto. Wie durft kiest een lichtgekoelde rode: Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir.