Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Nagerecht voor 4 personen

Editie: Nummer 1 van 2014

Bereidingstijd:ca. 25 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 6g
koolhydraten 51g
vet 18g
kcal 395
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 200 gram abrikozen
  • 6 eetlepel sinaasappelsap
  • 4 eetlepel suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden of 1 zakje vanillesuiker
  • 4 plakje bladerdeeg ontdooid
  • 4 taartvormpjes of ovenvaste quichevormpjes ingevet

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water. Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje. Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop. Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes. Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om. Lekker met een bolletje kaneelof walnotenijs.