Stoofperen met meringue

Stoofperen met meringue

Nagerecht voor 4 personen

Editie: Nummer 1 uit 2003

Bereidingstijd:ca. 30 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 2g
koolhydraten 94g
vet 0g
kcal 384
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 1 kg stoofperen (roodkokers)
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 rode wijn ( 1 glas)
  • 250 g poedersuiker
  • 1 eetl. ma├»zena
  • Voor de meringues:
  • 2 eiwitten
  • 1 theel. vanille-extract
  • 2 eetl. poedersuiker

Bereidingsinfo:

oven-en gaartijd niet meegerekend

Voorbereiden:

Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de klokhuizen. Snijd met een dunschiller 10 cm schil van de citroen.

Bereiden:

Doe de halve peren met de citroenschil en het kaneelstokje in een pan. Giet zoveel water in de pan dat de peren voor de helft in het water staan. Breng het water aan de kook en draai het vuur lager. Kook de peren in ongeveer 2 uur gaar. Voeg na anderhalf uur de wijn en het poedersuiker toe. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil als de peren gaar zijn. Schep de peren uit de pan. Bind het hete vocht met de maïzena die is aangemaakt met een klein beetje water. Leg de stoofperen op een licht ingevette bakplaat. Klop de eiwitten stijf. Voeg vervolgens, steeds kloppend, het vanille-extract en lepel voor lepel de poedersuiker toe. Schep op de peren hier en daar een bergje van de geklopte eiwitten. Zet de bakplaat circa 15 minuten in het midden van een op 180ºC voorverwarmde oven. Let op dat ze niet te donker worden. Giet de warme saus in een kom en serveer deze er apart bij.

Tips:

Gebruik in plaats van meringues eventueel schuimpjes.