Sinaasappel-koffiesorbet

Sinaasappel-koffiesorbet

voor 4 personen

Editie: Nummer 5 uit 2002

Bereidingstijd:ca. 25 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 4g
koolhydraten 54g
vet 9g
kcal 320
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 3 sinaasappel
  • 0.25 l sterke koffie
  • 4 eetl. suiker
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 2 plakjes sinaasappels
  • 8 bolletje vanilleijs
  • 1 fles bruisend mineraalwater

Voorbereiden:

Pers de sinaasappels uit.Voor dit gerecht is ongeveereen kwart liter sapnodig. Zet een kwartliter zeer sterke koffie.Roer de suiker door dehete koffie en laat die afkoelen.Proef of de koffiezoet genoeg is. Roer de likeur door het sinaasappelsap.Snijd de plakken sinaasappel doormidden.Verwijder pitten. Maak in het hart van elk sinaasappelmaantje een sneetje.Deze sinaasappelplakjesworden als garnering

Bereiden:

Verdeel het sinaasappelsap over 4 hoge sorbetglazen.Schep in elk glas 2 bolletjes ijs. Schenk de koude koffie op het ijs. Vul het glas tot 5 centimeter onder de rand.Vul het glas tot circa 1 centimeter onder de rand met mineraalwater. Plaats op de rand van elk glas een plakje sinaasappel. Voorzie elk glas van een lepel met lange steel en een rietje.Serveer meteen.

Tips:

Voor dit nagerecht kunnen ook andere soorten ijs wordengebruikt. Bijvoorbeeld koffie- of chocolade-ijs.

Variatie:

geen serveertip

Wijnadvies:

Zoete sherry of witte port zijn hier de juiste keuze,beide zullen het smaakgeweld van deze sorbet het beste pareren.