Chocolade-frambozencroissants

Chocolade-frambozencroissants

Voorgerecht voor 1 persoon

Editie: Nummer 12 van 2012

Bereidingstijd:ca. 25 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 8g
koolhydraten 29g
vet 14g
kcal 280
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept

Bereidingsinfo:

voor 5 stuks

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deeglapjes van 1 blik croissantdeeg naast elkaar. Bestrijk ze met hazelnootpasta en laat 1 cm van de rand van het deeg vrij. Schep 1/2 eetlepel frambozenjam in het midden op de hazelnootpasta. Klop 2 eieren los. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Steek sterren of een kerstboompje uit het overgebleven croissantdeeg en plak dit met ei op de broodjes. Bak ze met 5 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Tips:

Croissantjes van kanten- klaar croissantdeeg zijn lekker makkelijk. Ook heel makkelijk, en nóg lekkerder: glazuur de croissants na het afbakken. Gebruik hiervoor 75 gram poedersuiker gemengd met circa 3 theelepels water.