Beef Wellington

Beef Wellington

Hoofdgerecht voor 4 personen

Editie: Nummer 12 van 2012

Bereidingstijd:ca. 90 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 49g
koolhydraten 43g
vet 45g
kcal 765
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 600 gram ossenhaas (stuk van gelijke dikte)
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 250 gram champignons, schoongeveegd en fijngehakt
  • 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en fijngehakt
  • 2 theelepel verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 100 gram rauwe ham, in plakjes
  • 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid of 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei, gesplitst in eidooier en eiwit
  • 1 eetlepel melk (Melkan)
  • evt. uitsteekvormen
  • braadslede
  • aluminiumfolie

Voorbereiden:

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen. Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg (zie Over Koken pag. 53). Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.

Bereiden:

Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.