Bananenbrood

Bananenbrood

Lunchgerecht voor 1 persoon

Editie: Nummer 3 uit 2012

Bereidingstijd:ca. 100 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 13g
koolhydraten 89g
vet 31g
kcal 680
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 100 g zachte boter
  • bloem om te bestuiven
  • 3 rijpe bananen
  • 50 g ongezouten cashew- of pecannoten
  • 150 g rietsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 theel. zout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Voorbereiden:

Vet een cakeblik in met een klontje van de boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm deoven voor op 160°C.

Bereiden:

Prak de bananen met een vork en hak de noten fijn. Roer de rest van de boter en de suiker in een grote kom met een garde licht en romigen roer er dan de bananenpuree door. Roer de eieren er voorzichtig door en voeg het zout en inporties het zelfrijzend bakmeel toe tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm en bestrooi met de gehakte noten. Bak het brood in circa 1 tot 1,5 uur gaar in het midden van de oven. Als een satéprikker er droog uitkomt, is het brood gaar. Laat het brood afkoelen tot lauw en stort het dan op een plank. Snijd in dikke plakken.

Tips:

Ook lekker bij de maaltijd met rijst en pindasaus.