Amerikaanse Pompoentaart

Amerikaanse Pompoentaart

Voorgerecht voor 6 personen

Editie: Nummer 2 van 2013

Bereidingstijd:ca. 90 minuten Voedingswaarde per persoon:
eiwit 14g
koolhydraten 78g
vet 50g
kcal 825
Verplaatsen naar mijn kookboek Print recept
  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 1 eetlepel Geklutst ei
  • 2 eetlepel water
  • 1 theelepel azijn
  • 500 gram pompoen gekookt en gepureerd
  • 3 eieren
  • 225 milliliter slagroom of kookroom
  • 140 milliliter Ahornsiroop of schenkstroop
  • Merg van 1 opengesneden vanillestokje
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • bloem om te bestuiven
  • springvorm 24 cm Ø, ingevet

Voorbereiden:

Meng de bloem, een snufje zout en de boter tot een kruimelige massa. Meng ei, water en azijn. Giet het eimengsel bij het bloemmengsel en kneed dit tot een deegbal. Kneed niet te lang. Laat het deeg een nacht of minimaal 4 uur in de koelkast rusten.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de pompoen, eieren, slagroom of kookroom, ahornsiroop of schenkstroop en vanillemerg door elkaar. Voeg de specerijen toe en meng alles goed. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad uit en leg het in de springvorm. Vouw de rand van het deeg dubbel en druk het met de duim langs de rand van de springvorm. Schenk de pompoenvulling op het deeg en bak de taart circa 1 uur in het midden van de oven. De taart is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen. Serveer met slagroom of roomijs.